ŠKODA AUTO 19-ti put zvanični partner Tour de France-a

5. července 2022

ŠKODA AUTO podržava Tour de France kao zvanični generalni i vozni partner od 2004. godine Direktor trke Christian Prudhomme i ove godine će koristiti ŠKODA ENYAQ iV kao komandno vozilo („Red Car“)

ŠKODA AUTO će i ove godine podržati Tour de France (1. – 24. jula 2022.) kao zvanični generalni i vozni partner. Ovo je 19. put da kompanija podržava najveći svetski biciklistički događaj. Čak 250 vozila osiguravaće mobilnost organizatorima i menadžmentu trke Tour de France ili će se koristiti kao pomoćna i servisna vozila. Vozni park takođe uključuje potpuno električni model ŠKODA ENYAQ iV koji će direktor trke Christian Prudhomme koristiti kao komandno vozilo („Rad Car”) na 16 od 21 etape.

Trka koja je klasik među biciklističkim događajima održava se 109. put i počinje 1. jula Grand Départ-om u Kopenhagenu u Danskoj, najsevernijoj startnoj tački u istoriji trke. 21 etapa, uključujući šest planinskih deonica, odvešće peloton kroz četiri zemlje na udaljenosti od 3300 kilometara. 24. jula vozači će stići na svoje odredište na Avenue des Champs-Élysées u Parizu.

ŠKODA AUTO 19. put podržava najveći svetski biciklistički događaj. Kao zvanični generalni i vozni partner, takođe osigurava 250 vozila za organizatore i vođstvo trke, kao i servisna i pomoćna vozila. Uz ENYAQ iV, flota uključuje modele OCTAVIA i SUPERB iV s plug-in hibridnim pogonom.

Ispred trkača, direktor trke Christian Prudhomme predvodiće trku u potpuno električnom ŠKODA ENYAQ iV. On će mahati žutom zastavom kroz krov automobila „Red Car“ na početku svake etape. Ovo je treći put da SUV model služi kao njegov mobilni komandni centar. Na nekim etapama, ŠKODA SUPERB iV s plug-in hibridnim pogonom izlaziće na stazu kao komandno vozilo.

Sada je 12. put da je češki proizvođač automobila dizajnirao kristalni trofej za pobednika najveće svetske biciklističke trke. ŠKODA AUTO takođe je sponzor zelene majice za lidera po broju osvojenih bodova od 2015. godine.

Pored toga, ŠKODA AUTO je partner trke Tour de France Femmes koja počinje 24. jula. Učesnici će preći osam etapa na udaljenosti od 1029 kilometara od Pariza do La Planche des Belles Filles.

ŠKODA kampanja „You have to love it. We do.“ Povodom obeležavanja Tour de France-a, ŠKODA pokreće kampanju „You have to love it. We do.“ i promovše je kroz TV oglašavanje, na svojim društvenim mrežama i na web stranici kompanije www.welovecycling.com gde će ljubitelji biciklizma pronaći uzbudljive priče i informacije o Tour de France-u kao i takmičenju. Nagrade uključuju ulaznice za Tour de France, potpisani zeleni dres, bicikle, biciklističku opremu i pretplate na fitness aplikaciju Strava. Korisnici aplikacije takođe mogu da učestvuju u biciklističkom izazovu, a pobednik će dobiti svoju zelenu majicu.

Veliki angažman u sponzorstvu biciklizma Kao „motor biciklizma“, ŠKODA AUTO podržava Tour de France kao i brojne nacionalne i međunarodne biciklističke trke i popularne sportske događaje. Uz špansku trku „Vuelta“, podržava i amatersku trku L’Etape. Pod okriljem Tour de France-a, svetska trkačka serija omogućava ambicioznim biciklistima amaterima da prate etapu trke.

Predani održivosti U saradnji sa svojim partnerima, ŠKODA AUTO dosledno radi na inovativnim konceptima održivosti. Na Tour de France-u, na primer, proizvođač automobila će koristiti gume svog partnera Continental za ENYAQ iV flotu, koje sadrže aditive izrađene od recikliranih materijala. Materijal trupa u potpunosti se sastoji od recikliranih PET boca. Osim sigurnosti, ova inovacija takođe obezbeđuje izuzetne karakteristike rukovanja uz minimalan uticaj na okolinu. Gume za ŠKODA modele izrađene su po narudžbini. Blisko sarađujući s partnerima, proizvođač automobila namerava da koristi gume proizvedene od održivih materijala u serijskoj proizvodnji u budućnosti.


Najnovije vesti