Mi u ŠKODI radimo sve da budete bezbedni dok putujete. Ne samo da u naše automobile ugrađujemo najmoderniju tehnologiju koja funkcioniše preventivno i štiti putnike u slučaju nezgode, već želimo i da Vam pokažemo kako možete i sami da utičete na svoju bezbednost.

Za nas rečenica Bezbednost na prvom mestu pre svega znači  – briga o sebi, o svojim putnicima i briga o drugim učesnicima u saobraćaju. Želimo Vam bezbednu vožnju!

Kako da vozite bezbedno

Pored sve napredne tehnologije koja nam je dostupna, lako je prevideti jednu od najvažnijih stvari koja čini svaku vožnju istionski bezbednom. To ste vi, vozači.

Pošto je vozač najvažniji faktor bezbedne vožnje, važno je poznavati osnovna i malo manje važna pravila bezbedne vožnje. To uključuje poznavanje funkcija bezbednosnih sistema i kako ih najbolje koristiti. Pojasnićemo Vam ih kroz dva, svima poznata primera vožnje – gradsku vožnju i duga putovanja.

SISTEMI ASISTENCIJA U NAŠIM MODELIMA

Upoznajte se sa svim sistemima asistencije u modelima ŠKODA. U svakom vozilu naći ćete sisteme koji će povećati Vaš komfor u bezbednost u svim uslovima vožnje.

SISTEMI ASISTENCIJE BEZBEDNOSTI

GradAuto-putParkingPomoć u hitnim sučajevima

Prednji asistent

Adaptivni tempomat

Bočni asistent

Traffic Jam asistent

Putni asistent

Sistem za praćenje kolovozne trake

Sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova

Sistem za prepoznavanje zamora vozača

Parking asistent

Kontrola odstojanja i manevrisanja

Kamera

Sistem asistencije za vožnju sa prikolicom

Asistent za hitne slučajeve

Sistem za zaštitu putnika

Bezbednosna kočnica

NAJMODERNIJI SISTEMI OSVETLJENJA

Vidljivost vozila igra centralnu ulogu u bezbednosti. Najmoderniji sistemi osvetljenja garantuju princip "videti i biti viđen" ŠKODA modela.

OTKRIJTE VIŠE

BUDITE BEZBEDNI

Dugo pre automobila, ŠKODA je proizvodila bicikle. Sada brinemo o bezbednosti vozača ali i biciklista. Zajedno delimo iste puteve i samo pažljivim ponašanjem i edukacijom možemo doprineti boljoj saradnji i smanjiti broj opasnih situacija.

5 ZVEZDA ZA NAŠE MODELE

Rezultati našeg rada su nagrađeni sa maksimalnih 5 zvezdica dodeljenih većini naših modela na Euro NCAP crash testovima.

SISTEMI STABILNOSTI U VOŽNJI

A - DE - HI - ST - Z

ABS

Sistem protiv proklizavanja

Konztrola kočnica u krivinama

Sistem preporuke načina vožnje

Elektronska distribucija snage kočenja

Elektronska blokada diferencijala

Elektronska kontrola stabilnosti

Hidraulični asistent kočenja

Bezbednosna kočnica

Elektronska kontrola vučne sile

Sistem kontrole kočnica

Kontrola pritiska u gumama

Sistem stabilnosti prikolice

Elektronska blokada diferencijala

POZIV ZA HITNE SLUČAJEVE

Veoma važna funkcija u vezi bezbednosti je Poziv za hitne slučajeve koja je deo ŠKODA Connect-a i besplatna je tokom celog životnog veka vozila. U slučaju nezgode, automatski se uspostavlja veza sa centrom za vanredne situacije. Podaci kao što su lokacija, pravac i smer, broj putnika i ozbiljnost nezgode, prosleđuje se centru. Profesionalna pomoć tada stiže u najkraćem mogućem roku.

VAZDUŠNI JASTUCI

Osnovna funkcija vazdušnih jastuka, zajedno sa bezbednosnim pojasevima je da onemogući kontakt tela putnoika sa čvrstim delovima automobila ili da što više umanji posledice takvog kontakta.

POGON NA SVIM TOČKOVIMA

Odabrani modeli ŠKODA mogu biti opremljeni vrhunskim pogonom na svim točkovima koji garantuje optimalne vozne karakteristike i najviši nivo aktivne bezbednosti u svim uslovima, uključujući kipu i sneg. Otkrijte koji modeli mogu biti opremljeni sa pogonom na svim točkovima i kako on funksioniše.

ZAŠTITA DECE

Svaki roditelj će se složiti da zaštitu najmlađih nije moguće postići samo pojasevima. Mi smo istog mišljenja i zbog toga ćete u svim modelima ŠKODA naći elemente bezbednosti koji štite sve male putnike.

BEZBEDNOSNA DODATNA OPREMA

Ponuda ŠKODA Originalne dodatne opreme uključuje zakonski obaveznu opremu ali i artikle koji će Vam biti od koristi u neočekivanim slučajevima.

ZA SVAKI SLUČAJ

DODATNA OPREMA

Pojas za pse

POJAS ZA PSE

Bezbednosni prsluk

BEZBEDNOSNI PRSLUK

Trokut

TROKUT

Uže za vuču

UŽE ZA VUČU

BEZBEDNOST

Kakve bezbednosne funkcije poseduje svaki model ŠKODA? Pogledajte u kratkom opisu.