Prva silueta nove generacije modela FABIA

11. února 2021

Nova ŠKODA FABIA prvi put koristi prednost modularnog poprečnog alata MQB-A0 Volkswagen grupe Za pogon je dostupna najnovija generacija benzinskih motora.

Prve naznake kako će izgledati četvrta generacija modela FABIA. Na slici siluete krovna linija nagoveštava nove proporcije malog automobila, koji se prvi put temelji na modularnom poprečnom alatu MQB-A0 Volkswagen grupe. Ova platforma poboljšava unutrašnji prostor i podržava upotrebu najsavremenijih sistema asistencije i mogućnosti povezivanja. Pogonski sklop pokreće najnovija generacija benzinskih motora, što čini novu FABIA-u savršenom za mlade porodice ili kao idealan drugi automobil. Svetska premijera nove ŠKODA FABIA zakazana je za proleće 2021. godine.

Prelaskom na modularni poprečni set alata MQB-A0 Volkswagen grupe, ŠKODA FABIA je veća od svog prethodnika u svim dimenzijama. Na primer, zapremina prtljažnika, koji je već bio jedna od najvećih prednosti modela FABIA, sada je veća za 50 litara. Zahvaljujući krutoj strukturi karoserije, MQB-A0 nosi i dodatna poboljšanja u pasivnoj bezbednosti, kao i mogućnost ugradnje brojnih modernih sistema asistencije, koji su ranije bili dostupni samo u višim klasama vozila.

Moderni benzinski motori osiguravaju visoku efikasnost i veliki domet ŠKODA se odlučila za vrhunske benzinske motore za četvrtu generaciju modela FABIA. Svi motori su iz EVO generacije motora Volkswagen grupe i kombinuju visoku efikasnost sa malim emisijama. Nova ŠKODA FABIA uvek dolazi s pogonom na prednje točkove, s manuelnim menjačem ili automatskim 7-stepenim DSG. To znači da je mali automobil optimalno opremljen za putovanja u gradu kao i za velike udaljenosti.


Najnovije vesti