ŠKODA AUTO se u zalaže za borbu protiv širenja korona virusa

31. března 2020
Direktna socijalna pomoć za ljude kojima je to najpotrebnije. ŠKODA platforma HoppyGo daje na korišćenje preko 200 automobila za potrebe dobrotvornih organizacija, opština i volontera. Saradnja sa Univerzitetom tehničkih nauka u Pragu na razvoju i proizvodnji FFP3 respiratora za višekratnu upotrebu za bolnice. Posvećenost proizvođača automobila za borbu protiv COVID-19 ogleda se kroz slogan #SKODAAUTOhelps i #SKODAAUTOpomaha (#ŠKODAAUTOpomaže)

Zajednička borba protiv COVID-19: nekoliko projekata je u toku, ŠKODA AUTO podržava organizacije i institucije koje pomažu suzbijanje širenja virusa u Češkoj. U tu svrhu, platforma za deljenje automobila HoppyGo je napravila flotu od preko 200 automobila i 150 električnih skutera koji su dostupni za dobrotvorne organizacije, volontere i opštine – besplatno. Štaviše, kompanija je u saradnji sa češkim institutom za informatiku, robotiku i kibernetiku (CIIRC) na Tehničkom univerzitetu u Češkoj razvila 3D proces štampanja za proizvodnju FFP3 respiratora za višekratnu upotrebu. Nakon potvrde Ministarstva zdravlja, sada se distribuiraju doktorima, bolnicama i medicinskom osoblju. Ove sveobuhvatne mere podrške koje pruža proizvođač automobila zbog trenutne situacije imaju slogan #SKODAAUTOhelps.

U svetlu pandemije COVID-19, ŠKODA AUTO podržava dobrotvorne organizacije, opštine i volontere na brz, nebirokratski i sveobuhvatan način: proizvođač automobila je stavio na raspolaganje preko 200 automobila i 150 BeRider električnih skutera. Vozila se između ostalog koriste za dostavu lekova i hrane. Više od 20 gradova i organizacija već koristi ovaj vozni park, uključujući grad Brno i dobrotvorne organizacije kao što su ADRA, Crveni krst i druge.

Da bi se ova mera mogla što brže sprovesti, kolege iz različitih poslovnih jedinica usko sarađuju. Ovo uključuje članove osoblja ŠKODA AUTO DigiLab, usluge deljenja automobila HoppyGo, Uniqway – platforme za deljenje automobila za studente – i ŠKODA dilere. HoppyGo je odgovoran za upravljanje voznim parkom i redovno dezinfikuje sva vozila ozonom. Ovu posebno brzu i efikasnu metodu čišćenja omogućila je ŠKODA AUTO DigiLab. Pored toga, ŠKODA tim osigurava da se podaci o trenutnim lokacijama odgovarajućih uređaja za čišćenje brzo i u celoj zemlji prosleđuju relevantnim partnerima.

Nošenje posebnih zaštitnih maski je od presudnog značaja za sprečavanje širenja korona virusa, posebno za lekare i medicinsko osoblje. Uz stručnost svojih zaposlenih, ŠKODA takođe dosprinosi i u ovom segmentu. Istraživački tim Češkog instituta za informatiku, robotiku i kibernetiku (CIIRC) na Češkom tehničkom univerzitetu u Pragu dobio je podršku razvojnog centra kompanije ŠKODA AUTO u Češanu – gde se obično izvode radovi na ŠKODA prototipovima i modelima budućih generacija automobila – za razvoj i sprovođenje 3D procesa štampanja FFP3 respiratora. Ove maske ne samo da se odlikuju najvišim stepenom zaštite, već se zahvaljujući svom zamenljivom filteru mogu i ponovo koristiti. ŠKODA je takođe finansirala njihov razvoj, a proizvodnja je već pokrenuta maksimalnom brzinom nakon što su respiratori atestirani pre nekoliko dana. Proizvedene maske isporučuju se češkom Ministarstvu zdravlja odmah, a onda se dalje distribuiraju bolnicama i medicinskom osoblju. Trenutno se u kompaniji ŠKODA AUTO svakodnevno proizvede oko 60 respiratora; projekat podržavaju češki univerziteti i privatne kompanije koje imaju slične štampače, što dovodi do ukupne dnevne proizvodnje od nekoliko stotina maski.

ŠKODA pruža finansijsku pomoć u borbi protiv korona pandemije. Za ljude i socijalne usluge u regijama svih čeških mesta, ŠKODA je takođe omogućila direktnu finansijsku pomoć – koja do danas iznosi 10 miliona čeških kruna (oko 400.000 evra). Sve ove mere pomažu odgovornim ljudima i opštinama da starijim osobama obezbede hranu i druge proizvode neophodne za svakodnevni život ili pruže hitno potrebnu medicinsku pomoć.


Najnovije vesti