This page is a supplementary page of the opening page. Click the button to get back.
Svi detalji koje ste tražili

Kodiaq tehnički podaci

Dimenzije vozila

Spoljne i unutrašnje dimenzije, zapremina prtljažnika.

Bezbednost

Funkcije bezbednosti

Škoda Kodiak je oličenje bezbednosti bez kompromisa. Pored već opisanih bezbednosnih sistema, sledeće karakteristike su dostupne kao standard ili kao opcija:

› Isofix i Top Tether tačke za pričvršćivanje dečjeg sedišta za spoljna sedišta u drugom redu. Isofix je takođe dostupan za suvozačevo sedište.

› Za razliku od tempomata, koji održava podešenu brzinu, limiter brzine omogućava vozaču da putuje bilo kojom brzinom do, ali ne više od unapred definisane vrednosti.

› ABS sprečava blokiranje točkova tokom naglog kočenja ili pri kočenju na klizavoj površini.

› Povećanjem pritiska kočenja, HBA pomoć pri kočenju pomaže vozačima u situacijama u kojima je neophodno naglo kočenje. Ovo može dovesti do značajnog smanjenja potrebnog traga kočenja.

› EBD automatski podešava pritisak kočenja, ukupni balans kočenja i sprečava preterano kočenje zadnjih točkova.

› MSR sprečava blokadu pogonskih točkova, do koje može doći kada vozač usporava na glatkoj površini.

› ASR obezbeđuje glatko pokretanje i ubrzanje bez okretanja točkova na klizavoj površini.

› EDL pomaže pri ubrzavanju ili vožnji uzbrdo sa malom trakcijom ispod jednog od pogonskih točkova.

› TSA radi kada je vozilo opremljeno originalnom kukom za vuču sa sopstvenom kontrolnom jedinicom. Sistem radi na principu kočenja jednog ili više točkova i istovremenog smanjenja obrtnog momenta motora po potrebi. TSA sistem interveniše i pomaže u stabilizaciji automobila i prikolice.

› KSDS+ pomaže vozaču tokom oštrih skretanja i osigurava da se vozilo ponaša neutralno tokom dinamičnog skretanja. Upravljačka elektronika u suštini simulira prisustvo samoblokirajućeg diferencijala kako bi poboljšala vuču i dinamiku vožnje tokom skretanja. Kao rezultat toga, vozilo će skretati mnogo sigurnije i prirodnije.

› Nadzor pritiska u gumama TPM+ obaveštava vozača o pritisku u gumama u svakom trenutku.

› Opciona kontrola za zadržavanje na uzbrdici pomaže vozačima da bezbedno krenu uzbrdo. Sistem se sam aktivira na nagibima od pet stepeni ili više i obezbeđuje lako i bezbedno kretanje uzbrdo bez upotrebe ručne kočnice. Sistem sprečava da automobil krene unazad ili da se zaustavi.

› Trepćuća stop svetla smanjuju rizik od udara pozadi, posebno kada se približavate saobraćajnim gužvama na autoputu ili naglom kočenju ispred neočekivane prepreke.

Vožnja i upravljanje

Pogon na svim točkovima

Škoda Kodiaq je dostupan sa elektronski kontrolisanim kvačilom. Najsavremeniji pogon na sva četiri točka garantuje optimalnu dinamiku vožnje, najviši standard aktivne bezbednosti i ekonomičnu potrošnju.

Raspodela obrtnog momenta na sva četiri točka je automatska i zavisi od podloge. Idealan obrtni moment za zadnju osovinu izračunava kontrolna jedinica. Podešavanja se vrše promenljivim pritiskom na lamele kvačila.