This page is a supplementary page of the opening page. Click the button to get back.
Svi detalji koje ste tražili

Octavia Combi tehnički podaci

Dimenzije vozila

Spoljne i unutrašnje dimenzije, zapremina prtljažnika.

Bezbednost

Funkcije bezbednosti

Škoda Octavia je oličenje bezbednosti bez kompromisa. Pored već opisanih bezbednosnih sistema, sledeće funkcije su dostupne kao standard ili kao opcija:

› Isofix i Top Tether tačke za pričvršćivanje dečjeg sedišta za zadnja sedišta. Isofik je takođe dostupan za suvozačevo sedište.

› Za razliku od tempomata, koji održava podešenu brzinu, prediktivni limiter brzine omogućava vozaču da putuje bilo kojom brzinom do, ali ne više od unapred definisane vrednosti.

› ABS sprečava blokiranje točkova tokom naglog kočenja ili pri kočenju na klizavoj površini.

› Povećanjem pritiska kočenja, HBA pomoć pri kočenju pomaže vozačima u situacijama u kojima je neophodno kočenje u nuždi. Ovo može dovesti do značajnog smanjenja potrebnog puta kočenja.

› EBD automatski pojačava pritisak kočenja i sprečava preterano kočenje zadnjih točkova.

› MSR sprečava blokadu pogonskih točkova, do koje može doći kada vozač usporava na glatkoj površini.

› ASR obezbeđuje glatko pokretanje i ubrzanje bez proklizavanja točkova na klizavoj površini.

› EDL pomaže pri ubrzavanju ili vožnji uzbrdo sa manjom trakcijpom ispod jednog od pogonskih točkova.

› TSA radi kada je vozilo opremljeno originalnom kikom za vuču sa sopstvenom kontrolnom jedinicom. Sistem radi na principu kočenja jednog ili više točkova i istovremenog smanjenja obrtnog momenta motora po potrebi. TSA sistem interveniše i pomaže u stabilizaciji automobila i prikolice.

› KSDS+ pomaže vozaču tokom oštrih skretanja i osigurava da se vozilo ponaša neutralno tokom dinamičnog skretanja. Upravljačka elektronika u suštini simulira prisustvo samoblokirajućeg diferencijala kako bi poboljšala vuču i dinamiku vožnje tokom skretanja. Kao rezultat toga, vozilo će skretati mnogo sigurnije i prirodnije.

› Nadzor pritiska u gumama TPM+ obaveštava vozača o pritisku u gumama u svakom trenutku.

› Kontrola kretanja na uzbrdici pomaže vozačima da bezbedno krenu uzbrdo. Sistem se sam aktivira na nagibima od pet stepeni ili više i obezbeđuje lako i bezbedno kretanje uzbrdo bez upotrebe ručne kočnice. Sistem sprečava da se automobil kreće unazad ili da se zaustavi.

› Trepćuća stop svetla smanjuju rizik od udara odpozadi, posebno kada se približavate saobraćajnim gužvama na autoputu ili naglom kočenju ispred neočekivane prepreke.

Vožnja i upravljanje

Pogon na sva četiri točka

Škoda Octavia je dostupna sa elektronski kontrolisanim kvačilom sa više ploča. Najsavremeniji pogon na sva četiri točka garantuje optimalnu dinamiku vožnje, najviši standard aktivne bezbednosti i ekonomičnu potrošnju.

Raspodela obrtnog momenta na sva četiri točka je automatska i zavisi od okruženja u vožnji. Idealan obrtni moment za zadnju osovinu izračunava kontrolna jedinica. Podešavanja se vrše promenljivim pritiskom na ploče kvačila. 

Progresivno upravljanje

Ova karakteristika omogućava Octaviji bolje upravljanje i agilnost u krivinama. Progresivno upravljanje menja odnos u zavisnosti od toga koliko je točak okrenut.