This page is a supplementary page of the opening page. Click the button to get back.
Svi detalji koje tražite

Škoda Karoq TEHNIČKI PODACI

Dimenzije vozila

Spoljašnje, unutrašnje dimenzije i dimenzije prtljažnika.

Bezbednost

Bezbednosne funkcije

Škoda Karoq je oličenje bezbednosi bez kompromisa. Sledeće funkcije su dostupne kao standardna ili opciona oprema:

› Isofix i Top Tether su sistemi tačaka za fiksiranje dečiijeg sedipta. Isofix je takođe dostupan kao i za prednje suvozačevo sedište.

› Za razliku od tempomata, koji održava zadatu brzinu, Speedlimiter ne dozvoljava vozaču da pređe podešenu maskimalnu brzinu.
› ABS onemogućava blokadu točkova u trenucima naglog kočenja ili kočenja na klizavim površinama.
› Povećanjem pritiska kočenja, HBA pomoć pri kočenju pomaže vozačima u situacijama u kojima je neophodno kočenje u nuždi. Ovo može dovesti do značajnog smanjenja potrebnog traga kočenja.
› EBD automatski optimizuje pritisak kočenja i ukupni balans kočenja i sprečava preterano kočenje zadnjih točkova.
› MSR onemogućava blokadu točkova kada se koči motorom na klizavoj podlozi.
› ASR olakšava polazak i startovanje kada se točkovi nađu na klizavoj podlozi.
› EDL pomaže u trenucima ubrzavanja i na uzbrdici ukliko je jedan od pogonsih točkova na klizavoj podlozi.
› TSA radi kada je vozilo opremljeno originalnim uređajem za vuču sa sopstvenom kontrolnom jedinicom. Sistem radi na principu kočenja jednog ili više točkova i istovremenog smanjenja obrtnog momenta motora po potrebi. TSA sistem interveniše i pomaže u stabilizaciji automobila i prikolice.
› XDS+ pomaže vozaču u oštrim krivinama i čini da se vozilo ponaša neutralno. Elektronski simulra diferencijal da bi poboljšao vozne karakteristike u krivinama. Rezultat je da vozilo mnogo bolje prijanja na put.
› Kontrola pritiska u gumama TPM+ sve vreme informiše vozača o pritisku u gumama.
› Opciona oprema Hill-Hold Control asistent pomaže prilikom polaženja na uzbrdici. Sistem se aktivira na uzbrdicama većim od pet stepeni i omogućava polaženje bez upotrebe ručne kočnice. Sistem sprečava da vozil krene unazad.
› Trepćuće stop svetlo smanjuje rizik od udara odpozadi, pogotovu kada prilazite koloni koja stoji na auto putu ili naglo zakočite.

Vožnja i upravljanje

Pogon na svim točkovima

Škoda Karoq je dostupan sa elektronski kontrolisanim kvačilom. Najsavremeniji pogon na sva četiri točka garantuje optimalnu dinamiku vožnje, najviši standard aktivne bezbednosti i ekonomičnu potrošnju.

Raspodela obrtnog momenta na sva četiri točka je automatska i zavisi od okruženja u vožnji. Idealan obrtni moment za zadnju osovinu izračunava kontrolna jedinica. Podešavanja se vrše promenljivim pritiskom na ploče kvačila.

Dinamička kontrola šasije sa biranjem režima vožnje

Za maksimalno uživanje u vožnji, Škoda Karoq može biti opremljen sa dinamičkom kontrolom šasije, koja uključuje izbor režima vožnje. Kao takav, automobil nudi nekoliko režima koji menjaju krutost amortizera i druga podešavanja vozila. Rekonfigurisanje automobila iz udobnog, opuštenog režima u dinamično, sportsko okruženje je jednostavno pritiskom na dugme.

Dinamička kontrola šasije kontinuirano prati, procenjuje i reaguje na trenutno ponašanje u vožnji (kočenje, ubrzanje, skretanje) i, u zavisnosti od podešenog režima, prilagođava karakteristike za svaki točak pojedinačno i nezavisno.

Progresivno upravljanje

Ova karakteristika omogućava Škoda Karoq -u bolje rukovanje i okretnost u krivinama. Progresivno upravljanje menja odnos u zavisnosti od toga koliko je volan okrenut.

Rezervni točak

Standardni komplet za popravku guma može se opciono zameniti:

› rezervni točak pune veličine sa čeličnom ili aluminijumskom felnom
› točak manjih dimenzija sa čeličnom felnom

Škoda Karoq ima ravan pod prtljažnika bez prostora za rezervni točak. Bilo koja vrsta rezervnog točka čini pod prtljažnika višim.