Brojne donacije i sponzorstva najbolje svedoče o načinu na koji AutoČačak doživljava zajednicu u kojoj posluje.

Kompanija AutoČačak je sponzor sportskih klubova i kulturnih manifestacija – od fudbalskog prvoligaša Borca iz Čačka, do sponzorstva oficijalnog automobilskog takmičenja Interspeed Rally i direktnog prenosa Tour de France. Poslednjih godina AutoČačak je pokrovitelj i najčuvenijeg srpskog festivala – Sabora trubača u Guči, a gospodin Kostić prvi privatni preduzetnik koji je domaćin Sabora trubača u Guči. AutoČačak je najznačajniji subjekt privatnog preduzetništva u Čačku i okolini, motor razvoja regiona i jedna od najznačajnijih kompanija u Srbiji.

Donacija evropske Unije Ministarstvu Unutrašnjih poslova republike Srbije

Nedavno ,tačnije 23.februara u vladi Srbije organizovana je svečana predaja ključeva 40 vozila marke ŠKODA Yeti koje je preko češke Vlade donirala evropska unija . Vozila su namenjena Ministarstvu Unutrašnjih poslova i Komesarijatu za izbeglice .Svečanosti su prisustvovali srpski ministar unutrašnjih poslova gospodin Stefanović, kao i generalni direktor Evropske komisije g-din Christian Danielson. Ovoj predaji je ,pored dvojice visokih zvaničnika ,prisustvovao i Ambasador evropske unije u Beogradu, njegova ekselencija gospodin Majkl Davenport. Na čelu srpske delegacije gospodin Stefanović primio je ključeve i ovu vrednu donaciju, koji je tom prilikom istakao da ova donacija predstavlja konkretnu pomoć u Republici Srbiji, kako bi bila efikasnija u borbi protiv ilegalnih migracija. Stefanović je istakao da ovo nije prva donacija Evropske unije, koja je prepoznala ono što je potrebno Republici Srbiji, a sve u cilju bržeg punopravnog članstva u Evropskoj uniji. Donacija obuhvata off-road vozila, i putničkih automobila Češka proizvođača automobila Škoda.

Saradnja Biciklističkog Saveza Srbije i kompanije Autočačak

U Maju 2012.godine potpisan je ugovor između Biciklistićkog Saveza Srbije i kompanije Autočačak po kome su vozila marke Škoda oficijelna vozila Biciklističkog Saveza Srbije i Nacionalnog tima Srbije. Ovim novim ugovorom samo je nastavljena dugogodišnja saradnja Biciklističkog Saveza i kompanije Autočačak koja predstavlja ovaj svetski brend , a koji već dugi niz godina pomaže u razvoju biciklistočkog sporta u Srbiji. Ovim ugovorom Biciklistički Savez Srbije je kao i većina evropslih biciklističkih saveza dobio jedinstvenog Škoda sponzora koji je inače sponzor i najjače evropske trke,takozvanog nezvaničnog prvenstva sveta za bicikliste,poznate trke Tour de France. Biciklisti našeg nacionalnog saveza bili su učesnici i Olimpijade u Londonu pa se tako Autočačak pridružio brojnim kompanijama koji su pomogle u pripremama naših olimpijaca u postizanju što boljih rezultata na najvećoj svetskoj sportskoj manifestaciji .Tako je najbolji srpski biciklista Ivan Stević osvojio vrlo dobro 53. Mesto u ukupnom plasmanu što je odličan rezultat u trci na 250 km.imajući u vidu da je na trci učestvovalo preko 300 takmičara. U okviru svojih priprema za Olimpijadu naši reprezentativci su nedavno učestvovali na nekoliko regionalnih trka ,sa kojih Vam fotografijama prenosimo njihove utiske.

Sa Tamarom u akciji

.

BK Borac i BK Crvena Zvezda

U 2015. Godini potpisana su još dva sporazuma o pomoći biciklistima takozvani ugovori o Sponzorstvu. Ovog puta u pitanju su i dva možda i najuspešnija biciklistička kluba Borac iz Čačka I Crvena Zvezda iz Beograda. Po ovim ugovorima kompanija Autočačak se obavezuje da na ime sponzorstva pomogne klubovima davanjem vozila i određenih materijalnih sredstava neophodnih za njihovo funkcionisanje,dok su se klubovi obavezali da svoje trkačke dresove obeleže ŠKODA simbolima i logom kompanije AutoČačak.

KK Borac Čačak

Pored ova dva sportska kluba,kompanija AutoČačak d.o.o. od pre tri godine pomaže razvoj košarkaškog kluba Borac, takođe iz Čačka, čiji je i jedan od glavnih sponzora. Od tada se i ovaj klub bori u rangu najboljih u srpskoj košarkaskoj super ligi.

FK Borac Čačak

Već dugi niz godina kompanija AutoČačak je glavni sponzor fudbalskog kluba Borac iz Čačka. Mi u AutoČačku naročito smo ponosni da mi kao jedna od najuspešnijih kompanija u regionu podržavamo najbolji sportski klub iz Čačka. Klub je tokom saradnje sa kompanijom AutoČačak ostvario značajne sportske rezultate kako u nacionalnom fudbalskom prvenstvu tako i kupu Srbije. Tako je uz pomoć AutoČačka klub u 2007/2008 uspeo da ligaško takmičenje završi na 4. mestu čime je po prvi put u istoriji kluba dobio priliku da zaigra u jednom evropskom takmičenju tj. kup UEFA .