ŠKODA SUNROQ

ŠKODA SUNROQ

ŠKODA SUNROQ

7. 6. 2018

Studija SUV modela je zadivila svojim dinamičnim i sportskim dizajnom ali i osećajem otvorenog prostora.

Koncept vozilo su projektovali i izradili 23 polaznika ŠKODA strukovne škole u Mladoj Boleslavi, a projekat je postao tradicija za ŠKODA AUTO kompaniju.

Studenti iz stručne škole ŠKODA AUTO u Mladoj Boleslavi su pokazali svoje veštine dizajniranja I ove godine. "Koncept automobil, kabriolet varijanta ŠKODA KAROQ, zasniva se najaktuelnoj uspešnoj verziji kompaktnog SUV-a. Dužina od 4.382 mm, ostaje nepromenjena kao I širina 1.811 mmi međuosovinsko rastojanje od 2.638 mm. Međutim, kabriolet KAROQ je značajno niži zahvaljujući amortizerima iz modela Skoda Octavia RS.

Faza dizajniranja počela je u oktobru 2017. godine. Tim je sastavljen od 23 pripravnika stručne škole za tehnološki razvoj idizajn. Nakon što su završeni planovi u januaru 2018 počela je i izrada.

Serijska verzija je prilagođena. Kada je krov uklonjen, trebalo je prilagoditi I vrata prtljažnika. Pored toga, učenici su ponovo konstruisali čitav zadnji deo, uključujući izduvni sistem. Takođe, su menjani I A i B stubovi. Škoda KAROQ kabriolet ima modifikovan prednji i zadnji branik.

Da bi naglasili karakter kabriolet verzije polaznici su razvili potpuno nove ideje ali I modifikovali neke od postojećih mogućnosti, kao što je ŠKODA logotip, koji diskretno svetli u mraku. Posebni pokazivači pravca, kao i ručke na vratima sa pozadinskim osvetljenjem su neki od primera posebnih karakteristika automobila.

Kabriolet ŠKODA KAROQ je opremljensa 1.5 TSI motorom sa četiri cilindra. Ovaj efikasan i moćan motor omogućava da ŠKODA KAROQ dostigne maksimalnu brzinu od 204 km/h, a za ubrzanje od 0 do 100 km/h potrebno je 8,4 sekunde.

Jedan od poslednjih koraka u projektu je nalaženje odgovarajućeg imena za vozilo. Da bi se to ostvarilo, studenti su pozvali Škoda kupce i fanove da predlože imena preko različitih kanala društvenih medija. Na kraju, SUNROQ je izabran među nekoliko stotina predloženih imena kao savršeno ime za vozilo za letovanje.Autor imena je pozvan na zvaničnu prezentaciju modela SUNROQ.

Kabriolet ŠKODA KAROQ je najnoviji model studentske auto linije, sa kojim Češki proizvođač automobile ističe visok nivo kvaliteta svog stručnog školovanja. Srednja stručna škola u Mladoj Boleslavi osnovana je 1927. godine i nudi tri i četiri godine obuke iz tehničkih. Trenutno više od 900 redovnih učenika pohađa nastavu.

Škoda Auto ponovo nudi talentovanim mladim studentima priliku da se osete kao auto dizajneri. Učenici, starosti od 17 i 18godina, koji se trenutno obučavaju u ŠKODA AUTO stručnoj su izgradili petu dizajn studiju. Pod vođstvom svojih nastavnika i uz podršku odeljenja tehnologije, dizajna i proizvodnje u sedištu kompanije u Mladoj Boleslavi, napravili su kabriolet studiju na osnovu ŠKODA KAROQ modela. Projekat naglašava značaj najnovijeg SUV modela za portfolio brenda, kao i njegove uspehe I dostignuća. Pored toga, on naglašava sveži i mladalački dizajn modela ŠKODA KAROQ.

Učenici škole dolaze da se školuju za sedam različitih profesija – među njima farbari, auto mehaničari, inženjeri,alatničari I drugi. "Mi se zaista radujemo projektu jer smo dobili šansu da napravimo automobile koristeći svoje ideje", objasnio je član tima Ondrej Bacik.

Studenti su dizajnirali i pravili vozila svake godine počev od 2014.godine. Prva studija bio je dvosed verzija ŠKODA CITIGO, zatim pick up na osnovu modela ŠKODA FABIA u 2015. godini, 2016. bio je kupe na osnovu modela ŠKODA RAPID SPACEBACK, a 2017.godine ŠKODA CITIGO je bila inspiracija za elektro vozilo.

Ovaj projekat naglašava visok kvalitet obrazovnog programa Škoda Auto stručne škole koja je osnovana 1927. Godine gde talentovani mladi student prođu obuku iz tehničkih predmeta za 3 ili 4 godine. Trenutno, više od 900 učenika završavaju ukupno 13 obrazovnih programa(pet u trajanju od 4 godine i osam u trajanju od 3 godine) i dva za dalje školovanje.

Stručna mašinska škola je deo ŠKODA akademije,koja je osnovana u aprilu 2013 godine ima za cilj da obezbedi sve obuhvatnu obuku za student i zaposlene u ŠKODA kompaniji. Obrazovni program I kvalifikacije posebno su usmereni ka potrebama društva. Od 2013. godine,ŠKODA je uložila oko 10,5 miliona evra na širenje svoje ponude obrazovnih programa I modernizaciju opreme u ŠKODA akademiji.

Detaljnije...

Najnovije vijesti

Sve vijesti