ŠKODA KAMIQ

ŠKODA KAMIQ

ŠKODA KAMIQ

31. 1. 2019

Potpuno novi crosover model kombinuje prednosti SUV-a sa kompaktnim automobilom.Najsavremeniji sistemi za pomoć u kombinaciji sa svežim dizajnom.

ŠKODA nudi prve ekskluzivne skice dizajna za novi model ŠKODA KAMIQ . Sa svojim moćnim izgledom, gradski SUV-nastavlja uspešnu kampanju SUV modela . Takodje dodaje neke nove detalje, uključujući i podeljenu sijalicu sa dnevnim svetlima - prvi put za ŠKODA modele.

Dizajn

U prednjem delu, moćan i snažan izgled novog modela ŠKODA KAMIQ SUV-A je definisan širokom, uspravnom rešetkom hladnjaka, koji dolazi sa duplom lajsnom, tipična karakteristika za Škoda SUV dizajn, sa izrazito izvajanim linijama. Upadljiva tornado linija vizuelno izdužuje vozilo i usklađuje savršeno sa dinamičnom linijom krova.Prednji spojler srebrne boje naglašava off-road izgled modela. . Pored toga,model KAMIQ je prva ŠKODA koja ima dinamičke indikatore na prednjem i zadnjem delu. Prednja svetla sa kristalnim efektima i LED farovima daju poseban efekat.

Visoko postavljena hauba izgleda veoma atraktivno. Veliki točkovi i difuzor naglašavaju snažnu privlačnost ŠKODA KAMIQ modela. Izbalansirane proporcije, jasne površine i moderan ali bezvremenski dizajn,daju maksimalno dinamičan i sportski izgled modela. Jasno definisane zadnje linije koje daju atraktivnost dizajnu. ŠKODA KAMIQ je prvi SUV u Evropi koja nosi ŠKODA natpis na sredini vrata prtljažnika umesto poznatog loga ŠKODA.

Enterijer

› Novi koncept enterijera se nastavlja sa modelom ŠKODA KAMIQ
› Samostojeći i jasno vidljiv ekran
› Elegantne presvlake sedišta od mikrofibera i novi dizajn sa kristalnom strukturom

Neposredno pre svetske premijere novog modela ŠKODA KAMIQ na Sajmu u Ženevi, ŠKODA pokazuje enterijer novog gradskog SUV modela. Unutrašnjost modela KAMIQ savršeno kombinuje ergonomiju i emocionalnost sa prostranošću karakterističnom za brend ŠKODA. KAMIQ je drugi model češkog brenda koji se odlikuje novim konceptom enterijera.

Unutrašnjost modela ŠKODA KAMIQ karakteriše novi koncept enterijera predstavljen po prvi put u studiji VISION RS. Karakteristična linija na koju se naslanja samostojeći ekran, koji se nalazi visoko u vidnom polju vozača, oslikava liniju poklopca motora i predstavlja udoban naslon za ruku koja upravlja ekranom osetljivim na dodir. Sa opcionim Virtual Cockpit-om, koji ima jedan od najvećih ekrana u segmentu od 10.25“, ŠKODA nudi još jednu digitalnu novinu u modelu KAMIQ. Redizajnirana instrument tabla neprimetno nastavlja emocionalni dizajnerski jezik eksterijera. Bočni ventilatori za vazduh nastavljaju se na vrata što vizuelno daje osećaj još veće prostranosti.

 

Novi kvalitetniji materijali, tople boje i ambijentalno osvetljenje

Instrument tabla sa novim ornamentima i visokokvalitetnim panelima prednjih vrata, površinama sa novom kristalnom strukturom, samo su nastavak karakterističnog ŠKODA dizajna koji ćemo imati priliku da gledamo i ubuduće. Ambijentalno osvetljenje koje je dostupno u boji bakra, crvenoj ili beloj, takođe doprinosi osećaju prijatne atmosfere. Boje vizuelno naglašavaju tonove enterijera i interesantan kontrast šavova na presvlakama sedišta. Suedia, fini mikrofiber materijal, je dostupan kao opciona presvlaka. Za dodatnu udobnost, ŠKODA KAMIQ nudi opciono grejanje vetrobranskog stakla, zadnjih sedišta i volana.

Dosta prostora zahvaljujući dugom međuosovinskom rastojanju

Izgrađen na modularnoj transverzalnoj matrici (MQB), ŠKODA KAMIQ nudi dosta prostora u unutrašnjosti na koju ste navikli kada je brend ŠKODA u pitanju. Sa međuosovinskim rastojanjem od 2.651 mm, automobil nudi dosta prostora za noge na zadnjem sedištu i to 73 mm. Zapremina prtljažnika iznosi 400 litara i povećava se do 1.395 litara kada se naslon zadnjeg sedišta preklopi. Svetska premijera modela ŠKODA KAMIQ će biti na Sajmu automobila u Ženevi koji se održava od 5- 17. marta.

Svetska premijera novog ŠKODA KAMIK-a zakazana je od 5. do 17. marta 2019. na Sajmu automobila u Ženevi. Pročitajte i intervju sa dizajnerom ŠKODA Antti Mikael Savio, autora skica na ŠKODA Storiboardu.


Najnovije vijesti

Sve vijesti