AZUBICAR

AZUBICAR

AZUBICAR

25. 3. 2019

Studentski auto privlači pažnju sa velikim točkovima i oštrim ivicama

ŠKODA KODIAQ kao sportska pick up verzija sa dvoja vrata? Da, to je auto koji su osmislili studenti ove godine.

Ogodišnji projekat Azubi Car je šansa da 35 studenata iz ŠKODA akademije u Mlada Boleslavi dizajniraju svoj model . Oni su uz asistenciju iskusnih dizajnera i inženjera koji rade za ŠKODU osmislili ovaj model.

Dizajneri u Kompaniji ŠKODA AUTO, uključujući i šefa odeljka ŠKODA Dizajna, Olivera Stefanija, pod njegovim vođstvom, zajedno su skicirali i osmislili dizajn ovog modela.

Ove godine, studenti - koji su specijalizovani u različitim oblastima – odlučili su da naprave svoj automobil po uzoru sa popularnim nazivom već postojećeg ŠKODA modela ŠKODA KODIAQ SUV. Oni će ga napraviti sa dvoja vrata pick-up verzije sa oštrim naglašenim linijama i masivnim točkovima.

Student Zuzana Otradovska naglašava da je "studentski automobil fantastičan projekat" i kaže, " Da je ovo jedinstvena prilika da studenti naprave svoj automobil kao deo svog stručnog osposobljavanja, u malom timu i uz podršku iskusnih inženjera, dizajnera i nastavnika,iz Kompanije ŠKODA I da je srećna što je u stanju da sprovede svoje ideje i vizije."

ŠKODA CITIYET 2014

Prvi projekat je model ŠKODA CITIJET iz 2014 godine,kako su ga zvali "Mali Bokser" . Studenti su odlučili da dizajniraju moderan kabriolet na osnovu baze modela Citigo. Unutra, dva mesta; spolja dve boje - plava i bela. Aluminijumske sportske felne su obojene u plavu i zadnji spojler ručno proizveden . Ovaj sportski model ima motor na gas 1.0 MPI, 55 kw konjskih snaga.

ŠKODA FUNSTAR 2015

Drugi model ŠKODA FUNSTAR je izazvao veliku pažnju medija .Stručnjaci i novinari su ocenili i proglasili ovaj automobil kao veoma atraktivan dizajn studija sportski automobil koji jako podseća na model ŠKODA FABIA. Šlag na torti je zvučni sistem od 1.400 vati. Škoda FUNSTAR postala je hit na sajtovima i društvenim mrežama.

ŠKODA ATERO 2016

Treći vozilo su pripravnici napravili za neverovatnih 1.300 sati pod nazivom model Atero. Preko 4 metra dužine coupe je zasnovan na modelu RAPID SPACEBACK i bilo je više posla na njemu od prethodna dva modela. Pošto je krov automobila drugačiji od originalnog modela, bilo je neophodno da se ponovo urade oba B i C stuba, i veličina vrata. Ali je rezultat bio vredan toga. Atero je fantastičan, vrlo emotivni kupe koji zrači.

ŠKODA ELEMENT 2017

ŠKODA element se bazira na najmanjem ŠKODA modelu Citigo, a pokreće ga električni motor. On omogućava 100% opuštanje u prirodi ili na plaži. Element ima i frižider kao i TV 108 cm (dijagonala) , koja se nalazi na poklopcu petih vrata.

ŠKODA SUNROQ 2018

Peti automobil spaja popularnost SUV-a i osećaja slobode koji dobijate od vožnje sa spuštenim krovom. Skoro da možete osetiti miris mora i oseti sunce i plaže svaki put kada ga pogledate. SUNROQ model verzija , dizajniran od strane studenata ŠKODA Akademije kabriolet napravljen na osnovu modela KAROQ. Model ŠKODA SUNROQ ima dimenzije dužinU, širina i međuosovinsko rastojanje modela KAROQ , i čak zadržava moćni četvorocilindrični 1.5 TSI motor. Dizajn, međutim, je transformisan gotovo do neprepoznatljivosti.

Detaljnije...

Najnovije vijesti

Sve vijesti