TADEJ POGAČAR

Tadej Pogačar iz Slovenije osvojio je  107-mu trku po redu Tour de France i dobio je trofej od kristalnog stakla  ŠKODA Dizajna.

Tadej Pogačar iz Slovenije osvojio je 107-mu trku po redu Tour de France i dobio je trofej od kristalnog stakla ŠKODA Dizajna.

25. 9. 2020

Novi potpuno električni 'model ŠKODA ENYAQ iV crveni automobil', bio je na čelu kolone kao komandni automobil (mobilna kontrolna soba)

Posle predjenih 3.500 kilometara preko ,,Grande Nation',, Tadej Pogačar odneo je pobedu . Za 21-godišnjeg Slovenca ovo je bio prvi uspeh u karijeri na najpoznatijoj svetskoj biciklističkoj trci. Kao i dobitnicima prethodnih godina u ovoj Svetski poznatoj trci, Tadej Pogačar dobio je pehar od kristalnog stakla koji je kreirala ŠKODA Dizajn. Zeleni dres za pobednika u klasifikaciji bodova dobio je Irac Sem Bennett , ŠKODA AUTO je šesti put ove godine dodelila dres kao zvanični sponzor i glavni partner Tour de Franca. Potpuno električni model u crvenoj boji ŠKODA ENYAQ iV kao vodeći automobil koji predvodi biciklističku ekipu u završnoj etapi od Mantes-la-Jolie do Pariza do čuvenih Jelisejskih polja gde se i završava trka svake godine.

Thomas Schafer, izvršni direktor ŠKODA AUTO, je izjavio ovom prilikom: „Tour de France i ŠKODA - savršeno se podudaraju. Na kraju krajeva, naša kompanija je osnovana pre 125 godina kao proizvođač bicikala. Zvanični smo glavni partner Tour De France trke od 2004. godine, a ove godine napravili smo nešto vrlo posebno, potpuno novi električni SUV model ŠKODA ENYAQ iV. Po prvi put smo obezbedili potpuno električni automobil kao vodeće vozilo i tako iskoristili jedinstvenu priliku da predstavimo naš novi električni automobil , odmah nakon svetske premijere u Pragu. “

Pogačar je ostvario tri etapne pobede. .Nakon 21 faze učesnici ovogodišnjeg Tour de Franca prešli su cilj na aveniji Jelisejskih polja u Parizu. Prelazeći ukupno gotovo 3.500 kilometara, 21-godišnji Slovenac Tadej Pogačar odneo je pobedu u ukupnom plasmanu Tour de France prvi put u karijeri. Pobedu je proslavio jednim od trofeja sa potpisom ŠKODA DIZAJNA, koja specijalno za ovu priliku zadnjih deset godina kreira trofeje.

Oni odražavaju tradiciju Češke kristalne umetnosti i proizvedeni su kao deo saradnje između dizajnera ŠKODA AUTO Petera Olaha i češke kompanije Lasvit. Ove godine trofeji su teški četiri kilograma i visoki 60 centimetara. Napravljeni su od zelenog ,prozirnog stakla i sadrže uzorak pravougaonika koji se povećava odozdo prema gore.

Novi model ŠKODA ENYAQ iV prilagodjen je trci Tour de France.ŠKODA je takođe obezbediLA 250 vozila za organizaciju i upravljanje trkama, uključujući i vrlo posebno vozilo („Crveni automobil“) za direktora Tour de France-a ChristianA Prudhomme koji je kao mobilni komandni centar napravljen specijalno za ovu namenu .. ŠKODA AUTO je zvanični glavni partner Tour de France od 2004. godine i svake godine nudi brojna vozila za organizaciju i upravljanje trkama.Najnovije vijesti

Sve vijesti