Inteligentna i praktična ŠKODA rešenja

Inteligentna i praktična rešenja za prtljag  ŠKODA brenda

Inteligentna i praktična rešenja za prtljag ŠKODA brenda

4. 8. 2020

Povećan kapacitet prtljaga zahvaljujući krovnim nosačima, krovnim kutijama i koferima. Nosači za bicikle ,sportska oprema iz ŠKODA asortimana originalne dodatne opreme. Praktično i sigurno pričvršćivanje kvalitetnim nosačima.

Automobili brenda ŠKODA nude u serijskoj opremi puno prostora za putnike i prtljag.Modeli kao što su KODIAQ,SUPERB COMBI,OCTAVIA COMBI ,SCALA imaju najveći kapacitet prtljažnika u svojoj klasi.Ali i pored toga brend ŠKODA nudi i brojne druge mogućnosti za prevoz bicikala,sportske opreme i drugih gabaritnih predmeta.Dodatnu opremu moguće je prevoziti na krovnom nosaču ili u posebnoj prikolici.

Zbog aktuelne pandemije COVID-19 mnogo porodica se odlučuje za godišnji odmor u svojoj zemlji.Škoda brend nudi brojne mogućnosti što se tiče transporta,za povećanje kapaciteta za skladištenje prtljaga,prema sopstvenim potrebama,bilo da je reč o biciklama,sportskoj opremi,šatorima ili ostaloj opremi.Ukoliko ne može da stane u prtljažnik,može se prevoziti na krovu uz pomoć krovnih nosača ili uz pomoć prikolice.

Saveti za utovar i vožnju sa nosačima,krovnim kutijama

Gabaritan prtljag treba smestiti u donjem delu automobila,jer visoko postavljen težak prtljag može negativno uticati na automobil u pokretu.

Prtljag se mora dobro pričvrstiti za krovne nosače ,jer nedovoljno pričvršćen prtljag u slučaju kočenja može izazvati probleme na putu.Obavezno pročitajte upustva koja su data za krovna opterećenja.Ona počinju od 50 kilograma kod modela CITIGOe Iv do 100 kilograma kod modela SUPERB.Ostali ŠKODA modeli imaju maksimalno krovno opterećenje 75 kilograma.

U krovnu kutiju najpre treba ubaciti dugačke i teške predmete,a zatim popuniti šupljine kako se ne bi ništa pomeralo u toku vožnje.

Pri ulasku u neke javne garaže treba obratiti pažnju na visinu automobila sa krovnom kutijom.SUV modele kao što su KODIAQ i KAROQ mogu premašiti visinu od 2 metra.

U toku vožnje pri nekoj pauzi treba proveriti prtljag da li je dobro fiksiran.

U vožnji sa prikolicom ili krovnim teretom veće težište,dodatna težina i veći otpor vazduha mogu da utiču na automobil u vožnji i uzrokuju nagla kočenja.

Pri montiranju prednjih nosača na kuku treba obratiti pažnju na opterećenje kuke.Podaci se nalaze u upustvu za montažu.

Kada se nosač ili kutija ne koriste ,treba ih razmontirati zbog uštede goriva.

Nosači za bicikle za krov i kuka za vuču

Ako želite postaviti bicikle na krov automobila,ŠKODA ima u ponudi praktična i sigurna rešenja za transport bicikala.Vozila sa kukom za vuču mogu se montirati sa prednjim nosačem ,zavisi od modela automobila,mogu se prevoziti do 3 bicikle.ŠKODA u ponudi ima i električne bicikle.Tako da je moguće montiranje i transport i električnih bicikala.

Za ljubitelje skijanja dostupni su posebni krovni nosači koji mogu prevoziti do 4 para skija ili dva snowboarda.

Većina modela brenda ŠKODA može se naknadno opremiti kukom za vuču iz programa originalne dodatne opreme ŠKODA.

Najnovije vijesti

Sve vijesti