ŠKODA KAMIQ

ŠKODA KAMIQ je dobio maksimalnih pet zvezdica na Euro NCAP testu

ŠKODA KAMIQ je dobio maksimalnih pet zvezdica na Euro NCAP testu

7. 9. 2019

ŠKODA KAMIQ nagrađen je za bezbednost putnika sa 96% Za bezbednost biciklista ovaj model je dobio maksimalnih 100%.

Model KAMIQ je dobio maksimalnih pet zvezdica na testu od strane nezavisnog Evropskog programa za ocenjivanje novih automobila (Euro NCAP). To ga svrstava medju najsigurnija vozila u svom segmentu Suv automobila .

Christian Strube,iz Škoda Auto odbora za tehnološki razvoj, objašnjava: "Aktivna i pasivna sigurnost naših vozila je glavni prioritet za sve modele ŠKODA. Činjenica da je KAMIQ, naš najnoviji model,koji je sada je dobio rezultat sa maksimalnih pet zvezdica u Euro NCAP testu pokazujući šta je visok stepen sigurnosti naših vozila i predstavlja još jedno uspešno priznanje našeg inženjerskog tima i njihovog rada i truda u ovoj oblasti.

ŠKODA KAMIQ model je uspešno prošao sve testove za bezbednost u Euro NCAP ,sa postizanjem rezultata od maksimalnih pet zvezdica. Na Euro NCAP testu su bili prijatno iznenađeni koliko se dobro pokazao najnoviji ŠKODA model . Gradski SUV-postigao je 96 % za zaštitu odraslih putnika u automobilu sa impresivnim rezultatima u Euro NCAP istoriji. KAMIQ je dobio i maksimalnih 100% za zaštitu biciklista,imajući u vidu i sisteme za bezbednost koje ovaj model poseduje.

Model ŠKODA KAMIQ štiti svoje putnike sa devet vazdušnih jastuka, uključujući i opcioni vazdušni jastuk za kolena vozača i zadnji bočni vazdušni jastuci. Dodatne sigurnosne karakteristike uključuju više Collision Brake(kočnice), opcioni Crev Protect Assist proaktivni sistem zaštite putnika, kao i Isofix i Top-tether na zadnjim i prednjim sedištima suvozača koji osigurava optimalnu zaštitu male dece u svakom trenutku. Standardna oprema za ŠKODA KAMIQ uključuje i sistem Crev Protect Assist, i opcioni side Assist koji upozorava vozače na vozila se približavaju od pozadi ili u mrtvom uglu automobila. Kombinovani efekat ovih sistema pomoći za KAMIQ model dobio je ocenu 3.5 boda od maksimalnih četiri boda.

KAMIQ model se zasniva na MKB-A0 platformi Wolksvagen grupe, koji karakteriše state-of-the-art sigurnosti i sisteme pomoći. Ovaj gradski SUV model garantuje vrhunsku pasivnu sigurnost, koristeći gotovo 80 % udela visoke čvrstoće i posebno kaljenog čelika .

Evropski program za ocenjivanje novih automobila (Euro NCAP je) je osnovana 1997. godine, sa svojim sadašnjim članovima, uključujući transportna ministarstva, auto-moto klubove, udruženja osiguranja i istraživačke institute iz osam evropskih zemalja. Udruženje je osnovano u Belgijskom gradu Leuven. Ovde se sprovode crash testovi sa aktuelnim modelima vozila i procenjuje njihova aktivna i pasivna bezbednost. Tokom proteklih nekoliko godina, ovi testovi su postali sve strožiji i sada čine različite vrste testova. Dok u početku samo na osnovu rezultata testova sudara, danas se daje veći značaj procenama aktivnih sistema bezbednosti i sistema za pomoć vozačima.

Najnovije vijesti

Sve vijesti