ŠKODA SCALA

Model ŠKODA SCALA dobila posebno priznanje za dizajn

Model ŠKODA SCALA dobila posebno priznanje za dizajn

27. 3. 2019

ŠKODA SCALA osvaja prestižnu nagradu ,,Red Dot Award”. Novi kompaktni model je oduševio stručni žiri sa svojim izuzetnim dizajnom.

Čak i pre lansiranja , model ŠKODA SCALA je već dobila svoje prvo priznanje. Žiri sastavljen od oko 40 međunarodnih stručnjaka dodelio je ovom kompaktnom modelu prestižnu nagradu ,, Red Dot Award 2019,, u kategoriji dizajna proizvoda. Ovo je 13. put da je Češki brend nagradjen ovim prestižnim priznanjem . ŠKODA SCALA je prvi model koji poseduje novi jezik Škoda dizajna i definiše izgled budućih modela iz brenda.

Sa svojim atraktivnim izgledom , dinamičnim linijama i pažljivo dizajniranim detaljima, Model ŠKODA SCALA prikazuje novu emotivnu stranu eksterijera i enterijera dizajnerskiog jezika brenda. Njegove savršene proporcije, jasno definisane površine, tečne linije i napredna aerodinamika čine ovaj novi kompaktni model kao moderan i sportski. Obeležja obuhvataju uspravni rešetku hladnjaka, dinamičnu liniju krova i sportski difuzor koji zaokružuje zadnji deo. Pored toga, SCALA je prvi model za evropsko tržište koji se proizvodi sa natpisom ŠKODA na poklopcu prtljažnika umesto loga Brenda.

Red Dot nagrada je jedna od najprestižnijih dizajnerskih priznanja na svetu. Sastavljena od stručnjaka iz celog sveta, žiri okuplja nezavisne dizajnere, akademike i novinare iz auto industrije. Ove godine, oni su sudeći oko 5.500 predloženih aktuelnih modela na osnovu kriterijuma kao što su stepen inovacije, kvalitet dizajna, funkcionalnost, dugovečnost i uticaja na životnu sredinu. 2019 godine se obeležava 64. godina od kada je predstavljen prvi put Dot Red Awards kao globalno obeležje izuzetnog dizajna proizvoda. Svečana dodela nagrada će biti 1. novembra. Nova SCALA model je 13-ti po redu ŠKODA Model koji je primio ovu prestižnu nagradu,, Red Dot Award,, . U 2006. godini, ŠKODA OCTAVIA COMBI je bila prvi model ŠKODA koji je nagrađen.

Ovde je dat pregled svih modela ŠKODA koje su nagrađene:


2019 ŠKODA SCALA
2018 ŠKODA KAROQ
2017 ŠKODA KODIAQ a ŠKODA OCTAVIA III COMBI
2016 ŠKODA SUPERB III
2015 ŠKODA FABIA III
2014 ŠKODA RAPID SPACEBACK
2013 ŠKODA RAPID
2010 ŠKODA SUPERB II a ŠKODA YETI
2008 ŠKODA FABIA II
2007 ŠKODA ROOMSTER
2006 ŠKODA OCTAVIA II COMBI

Najnovije vijesti

Sve vijesti