ŠKODA AUTO

Proizvodnja ŠKODA automobila u 2018 godini.

Proizvodnja ŠKODA automobila u 2018 godini.

31. 1. 2019

Škoda AUTO je proizvela 886,100 vozila u Češkoj Republici 2018 godine. - više nego ikad ranije

Škoda Auto proizvela je u Češkoj u 2018.godini više vozila nego ikada ranije u istoriji dugoj 124 godine. Ukupno, 886,100 vozila je izašlo sa proizvodne trake u fabrikama u Mlada Boleslavi i Kvasini . Porast od 3,3% u odnosu na prethodnu godinu (2017, 858,100 vozila),uspešnoj proizvodnji je doprinela i modernizacija i proširenje u Češkim proizvodnim pogonima. Da bi se obezbedila dugoročna budućnost automobilske industrije u Češkoj, proizvođač planira da uloži dve milijarde evra u elektromobilnost i nove mobilne usluge do 2025. Iz fonda je izdvojeno više od 30 miliona evra za Mlada Boleslavu, ŠKODA takođe podržava dugoročne infrastrukturne projekte da poveća atraktivnost regiona.

Majkl Oeljeklaus, iz odbora za proizvodnju i logistiku u Škoda Auto , ističe: "Automobilska industrija je daleko najvažniji ekonomski sektor u Češkoj republici. Automobilsku industriju čine oko 25 procenata svih čeških izvoza u 2018. Mi smo ponosni na činjenicu da je brend Škoda jedan od najvažnijih ekonomskih stubova i skoro dve trećine svih automobila proizvedenih u Češkoj su proizvodeni u Škodinim fabrikama u prošloj godini.

Bohdan Wojnar, član Upravnog odbora za ljudske resurse u ŠKODA Auto, dodaje:Veliko zalaganje,rad iI trud naših radnika koji rade u proizvodnji je doprineo ovom uspehu.

Ukupno 886,100 vozila je proizvedeno u Češkim fabrikama u 2018. godini. ŠKODA Auto je prekoračila jak rezultat iz prethodne godine za 3,3% (2017, 858,100 vozila). ŠKODA je proizvela ukupno 258.000 primeraka najprodavanijeg modela OCTAVIA, u Mladoj Boleslavi. Pored kompaktnih modela, KAROQ, FABIA i RAPID modeli su proizvedeni u centalnoj fabrici.

Proizvodnja modela ŠKODA SUPERB I SUV modela KODIAQ i KAROQ proizvedeni su u fabrici u Kvasini. U maju 2018, ŠKODA je proširila svoj proizvodni pogon u Hradec Kralove regije gde je uloženo 13,5 miliona evra. Ove godine, proizvodnja serija Škoda Superb sa plug-in hibrid pogon će biti objavljen na ovoj lokaciji.

Kao jedan od najvećih poslodavaca u zemlji, Škoda Auto takođe ulaže u regionalne infrastrukturne projekte u svojim proizvodnim lokacijama u cilju povećanja atraktivnosti odgovarajućih regiona. Na primer, osnovala je fond za Mlada Boleslav, sa početnim kapitalom od 30 miliona evra. Ovaj novac je na raspolaganju za projekte koji imaju za cilj jačanje Mlada Boleslav regiona. Škoda Auto blisko sarađuje sa partnerima iz politike, javne uprave i civilnog društva.

Škoda Auto pokreće elektromobilnosti u 2019. ŠKODA je postavila kurs za uspešnu budućnost pokretanjem najvećeg investicionog programa u istoriji kompanije. ŠKODA AUTO kao deo Strategije 2025: dve milijarde evra se investira u razvoj električnih vozila i novih usluge mobilnosti. Pogon na baterije od modela ŠKODA CITIGO i ŠKODA SUPERB sa plug-in hibridnim pogonom će biti pokrenut ove godine. Proizvodna verzija na baterije studije koncepta ŠKODA VISION E će uslediti u 2020. godinI.

Najnovije vijesti

Sve vijesti