ŠKODA SCALA

ŠKODA SCALA: Novo ime za novi kompaktni model

ŠKODA SCALA: Novo ime za novi kompaktni model

15. 10. 2018

Nakon otkrivanja siluete, ŠKODA otkriva i ime novog kompaktnog modela – ŠKODA SCALA. Naziv potiče od latinske reči „scala“ što znači „stepenice“ ili „merdevine“ i istovremeno pravi iskorak češkog proizvođača u segment kompaktnih vozila.

Nakon otkrivanja siluete, ŠKODA otkriva i ime novog kompaktnog modela – ŠKODA SCALA. Naziv potiče od latinske reči „scala“ što znači „stepenice“ ili „merdevine“ i istovremeno pravi iskorak češkog proizvođača u segment kompaktnih vozila. SCALA je prvi model koji na centralnom delu poklopca prtljažnika nosi ispisan naziv brenda umesto loga.

Bernhard Maier, predsednik upravnog odbora kompanije ŠKODA AUTO, ističe: „Sa novim modelom ŠKODA SCALA otvaramo novo poglavlje u klasi kompaktnih ŠKODA automobila. To je potpuno novi model koji postavlja standarde kada je reč o tehnologiji, bezbednosti i dizajnu u ovoj klasi. Zato smo uvereni da SCALA ima odlične šanse da redefiniše A-segment kada je brend ŠKODA u pitanju.“

Sa modelom SCALA, ŠKODA predstavlja novi emocijalni dizajn enterijera i eksterijera. Već je privukla pažnju na sajmu automobila u Parizu u obliku modela VISION RS. Sa novim modelom, češki brend takođe pravi veliki iskorak kada su u pitanju tehnološka rešenja i pruža inovativna rešenja koja su se do sada viđala samo u automobilima više klase. Zbog toga se latinsko ime SCALA čini savršenim. Sa modelom SCALA, ŠKODA prelazi nekoliko razvojnih nivoa i savršeno oslikava vrednosti brenda.

Pored toga, novi model ŠKODA SCALA ima još jednu karakteristiku koja ga razlikuje od drugih: prvi serijski model brenda krase ŠKODA slova ugravirana umesto loga na centralnoj poziciji poklopca prtljažnika novog kompaktnog modela.

Najnovije vijesti

Sve vijesti