Nagrada Čačka 2018

Nagrada Čačka 2018

13. 5. 2018

Biciklista Borca, Marko Danilović je sveukupni pobednik biciklističke trke “NAGRADA ČAČKA 2018”, pobedivši drumsku trku, dok je na uličnoj trci osvojio treće mesto.

MARKO DANILOVIĆ POBEDNIK BICIKLISTIČKE TRKE ZA NAGRADU ČAČKA

Biciklista Borca, Marko Danilović je sveukupni pobednik biciklističke trke “NAGRADA ČAČKA 2018”, pobedivši drumsku trku, dok je na uličnoj trci osvojio treće mesto.

U organizaciji biciklističkog kluba BORAC i Biciklističkog saveza Srbije u Čačku je održana trka “NAGRADA ČAČKA 2018” u nedelju 13.maja 2018.godine. Ove godine trka je održana iz dva dela, pre podne vožena je drumska trka na kružnoj stazi u selima Trbušani i Prijevor, a po podne vožene su ulične trke gradskim ulicama centra Čačka. Drumska trka bodovala se i za Kup Srbije, a sabirajući bodove sa te trke i ulične trke dobio se pobednik za NAGRADU ČAČKA.

Na drumskoj trci u kategoriji seniora, koji su vozili zajedno sa juniorima , stazu dužine 80km, biciklisti Borca ostvarili su dvostruku pobedu, Marko Danilović je osvojio prvo, a Stefan Stefanović drugo mesto, dok je Jovan Rajković osvojio četvrto mesto. Ovo je bilo dovoljno da ekipno Borac ubedljivo osvoji prvo mesto ispred Partizana iz Beograda i Metalca iz Kraljeva. U juniorskoj konkurenciji Stefan Sretenović osvojio je treće mesto, Dimitrije Jeremić i Bogdan Milošević bili su plasirani medju prvih deset takmičara, što je ekipi Borca bilo dovoljno za prvo mesto.

U popodnevnoj uličnoj trci, na veoma klizavoj stazi, jer je padala kiša, vidjene kvalitetne i uzbudljive trke. U trci dana koju su vozili seniori i juniori, 25 krugova po 1300m, pobedio je junior iz Arandjelovca Djordje Djurić ispred Dušana Veselinovića - Partizan Beograd i Marka Danilovića-Borac. Djordje Djurić iskoristio je taktičko nadmudrivanje biciklista Borca i Partizana da se odvoji i u solo vožnji ostvari pobedu. Ovo su mu seniori dozvolili, jer on nije pre podne završio drumsku trku i nije bio u konkurenciji za sveukupnu pobedu NAGRADE ČAČKA. Sveukupni pobednik trke je Marko Danilović ispred Dušana Veselinovića-Partizan Beograd i Stefana Stefanovića.

U juniorskoj konkurenciji pobednik NAGRADE ČAČKA je Kolašinac Admir-Partizan Beograd ispred Stefana Sretenovića-Borac i Stevana Jovanova-Čukarički Beograd. Kod kadeta sveukupni pobednik je Divnić Jovan-Partizan, drugi je Luković David-Metalac, treći je Nadoveza Igor-S TIM Sombor. U kategoriji mladjih kadeta pobednik je Stolić Mihailo-S TIM, drugi je Stekić Lazar-Partizan dok je treći Cogoljević Dejan-Borac. Kod devojaka u mladjim kategorijama pobednica je Sara Počuča-S Tim, druga je Bojana Vujasinović- S Tim i treća je bila Sara Janković -Radnički Kragujevac. Najuspešnija seniorka bila je Maja Savić – Dubl Novi Sad.

Pre početka glavnog programa održano je i Prvenstvo Čačka za učenike osnovnih škola , najuspešnija škola bila je Osnovna škola MILICA PAVLOVIĆ.

Takmičenje je proteklo na najvišem nivou i pored loših vremenskih uslova. Organizator je obezbedio sa svojim donatorima i vredne nagrade za pobednike koju su uručivali predstavnici biciklističkog kluba BORAC, a trofeje i nagrade predavao je i pomoćnik Gradonačelnika Vladimir Milić.

Najnovije vijesti

Sve vijesti