OCTAVIA i KAROQ pobednici ankete Best Cars 2018

Dvostruka pobeda za ŠKODU u kategoriji  ,,Najbolji auto 2018 godine,,

Dvostruka pobeda za ŠKODU u kategoriji ,,Najbolji auto 2018 godine,,

25. 1. 2018

ŠKODA OCTAVIA po peti put zaredom je izabrana za najbolji uvozni kompakt automobil u Nemačkoj, a KAROQ je proglašen najboljim uvoznim kompakt SUV vozilom.

Više od 117.000 čitalaca je učestvovalo u anketi za "Najbolji Automobil 2018 ". Peti put zaredom, Škoda Octavia je nagrađena titulom za najbolji uvozni automobil u Nemačkoj u klasi "kompaktni automobil" sa 18,6 odsto glasova. Nova Škoda KAROQ iako je od skoro na tržištu, već ima dosta priznanja. Ovog puta osvojila je nagradu za najbolji uvozni automobil u klasi "kompaktno SUV / Off-road vozilo" sa 16,5 odsto glasova.

“Izbor za pobednika časopisa "'Auto, motor I sport' za nas je velika čast. Ljudi koji su glasali za model ŠKODA KAROQ prepoznali su njegov kvalitet. Sada znamo da je naš novi kompaktni SUV veoma važan proizvod u asortimanu ŠKODA modela," kaže direktor ŠKODA AUTO CEO Bernhard Maier na dodeli nagrada u Štutgartu. Naš najpopularniji model ŠKODA OCTAVIA je po peti put dobila priznanje kao najbolji automobil u svojoj kategoriji."

“OKTAVIJA nudi veliki prostor, visoku funkcionalnost i modernu tehniologiju” ,objasnio je direktor ŠKODE za tehnički razvoj gospodin , Kristiajan Strube. Zahvaljujući funkciji Connect, putnici u OKTAVIJI su‚ uvek na mreži. Ubedljiva je takodje ponuda motora. Ukupno ima jedanaest motora dostupnih za Nemačko tržište. 6 TSI benzinskih , 4 TDI dizel motora i jedan CNG motor na prirodni gas. Ovo je najmoćnija i najdinamičnija OKTAVIJA u istoriji ŠKODE - ŠKODA OCTAVIJA RS 245”.

Ove godine, izbor za pobednika u časopisu “Auto, Motor und sport” u kategoriji Najbolji Automobili održan je 42. put. Sve u svemu, bilo je 378 modela u jedanaest kategorija koje možete izabrati. Škoda FABIA i Škoda KAROQ su među apsolutnim favoritima čitalaca u prestižnom specijalizovanom časopis . Oba vozila uživaju veliku popularnost, čak i širom sveta: sa skoro 419.000 isporuka samo u prošloj godini, Škoda OCTAVIA nastavlja da bude bestseler brenda. Oko 60.000 jedinica ovog automobila je nedavno registrovano u Nemačkoj u 2017godini. Škoda OCTAVIA je redizajnirana u februaru 2017, a sada izgleda još dinamičnije nego ranije zahvaljujući novom prednjem i zadnjem delu automobile. Unapređena verzija modela impresionira sa novitetima i postavlja standarde u svom segmentu u pogledu visine unutrašnjeg prostora, funkcionalnosti, tehnologije bezbednosti, kao i udobnosti i dobijene vrednosti za novac. Osim toga, sadašnja generacija je prva OCTAVIA sa Škoda Conect mobilnim uslugama na mreži.

Oko 12.000 narudžbina u Nemačkoj od lansiranja na tržište u oktobru prošle godine, potvrđuje popularnost modela Škoda KAROQ. Kompaktni SUV-ističe se svojim dinamičnim linijama i kristalnim elementima dizajna. Škoda KAROQ je otelotvorenje novog SUV dizajnerskog jezika Brenda. Pruža visok nivo praktičnosti. 4,38 metara duga ŠKODA KAROQ može se pohvaliti, na primer, prtljažnikom kapaciteta između 521 i 1.630 l i prostorom za kolena od 69 milimetara. Opciona Varioflex zadnja sedišta omogućavaju još veću svestranost. Svako od tri mesta se može pojedinačno podešavati i može se potpuno ukloniti. Tako se kompaktni SUV pretvara u mali kombi sa maksimalnim kapacitetom od 1.810 l. U zavisnosti od specifikacije, tu je oprema Connect, full-LED farovi , kao i niz sistema asistencije. Izbor od 30 Simply Clever detalja doprinose raznovrsnosti opreme modela Škoda KAROQ.

Najnovije vijesti

Sve vijesti