This page is a supplementary page of the opening page. Click the button to get back.
Svi detalji na jednom mestu

Škoda Superb Combi Tehnički podaci

Dimenzije vozila

 

Bezbednost

Funkcije bezbednosti

Škoda Superb Combi ne pravi kompromise što se tiče bezbednosti. Osim sigurnosnih sistema već nabrojanih, sledeće funkcije su dostupne u standardnoj ili opcionoj opremi:

› Isofix i Top tether mesta za fiksiranje dečijeg sedišta na zadnjoj klupi. Isofix je takođe dostupan na prednjem sedištu.

› Crew Protect Assist obezbešuje vozača i suvozača u slučaju sudara, zatežući bezbednosne pojaseve i zatvarajući prozore i panoramski krov.

› Nakon sudara, Multi-Collision Brake kočnica onemogućava nekontrolisano kretanje vozila.

› Slično kao tempomat koji održava definisanu brzinu Speedlimiter dozvoljava da putujete bilo kojom brzinom ali ne brže od one koju ste definisali.

› ABS protiv proklizavanja točkova › Povećavajući pritisak kočnica, kočioni asistent pomaže u situacijama kada je potrebno ukočiti na kratkoj udaljenosti. Ovo može znatno skratiti putanju kočenja.

› MSR onemogućava blokadu točkova koje se može dogoditi ukoliko vozač naglo smanji brzinu na klizavoj površini.

› ASR omogućava gladak start i ubrzavanje kada točkovi proklizavaju na glatkoj površini.

› EDL pomaže prilikom ubrzavanja ili vožnje uzbrdo ukoliko jedan od pogonskih točkova proklizava.

› XDS+ pomaže da se vozilo ponaša normalno u slučaju naglog skretanja blokirajući diferencijal i poboljšavajući trakciju. Kao rezultat je mnogo mirnije prolaženje kroz krivinu.

› Tyre Pressure Monitoring TPM+ Kontrola pritiska u gumama sve vreme obaveštava vozača o pritisku.

› Hill-Hold Control Opciona oprema hill-hold control pomaže vozaču da krene uzbrdo na bezbedan način. Sistem se automatski uključuje na nagibima većim od 5 procenata i više i omogućava lako i sigurno polaženje bez upotrebe ručne kočnice. Sistem onemogućava nekontrolisano kretanje vozila unazad ili gašenje motora.

› Trepćuće stop svetlo , smanjuje rizik od udara otpozadi, naročiti kada prilazite saobraćajnim gužvama na autoputu ili kada iznenada morate naglo da zagočite.

Upravljanje

Pogon na svim točkovima

Škoda Superb Combi  je dostupna sa elektronski kontrolisanim kvačilom. Dva motora (2.0 TSI/200 kW and 2.0 TDI/140 kW) sa vrhunskimpogonom na svim točkovima koji garantuje optimalne vozne karakteristike, najviši nivo sigurnosti i niske potrošnje. Prenos obrtnog momenta na sva četiri točka je automatski i zavisi od podloge. Idealan prenos snage na zadnju osovinu proračunava kontrolna jedinica a podešavanje se vrši promenom pritiska lamelu.

Sportska šasija

Kraće opruge, sportski podešeni amortizeri i 15mm niža sportka karoserija pružaju izvenrednu reakciju i dinamične vozne karakteristike.

Aktivna kontrola upravljanja

Ova funkcija omogućava da se Škoda Superb Combi bolje ponaša u krivinama. Upravljenje se menja u zavisnosti od ugla zaokretanja volana. Aktivna kontrola upravljanja je dostupna u kombinaciji sa sportskom šasijom ili sistemom Dynamic Chassis Control.

Nivomat

Nivomat je funkcija nivelisanja klirensa kada je vozilo natovareno i na taj način čuva vozne karakeristike.

Rezervni točak

Standardni rezervni točak može opciono biti zamenjen sa privremenim točkom veličine 16” ili 18”.

Zelene tehnologije

Start-Stop sistem

Kada vozilo stoji motor troši gorivo i emituje štetne izduvne gasove bez ikakvog razloga. Tu na scenu dolazi Start-stop sistem koji automatski gasi motor kada se vozilo ne kreće i na taj način štedi gorivo. Sistem ne zahteva nikakvu posebnu kontrolu od strane vozača i ne utiče na komfor u vožnji.

Obnavljanje energije kočenja

Tokom kočenja, kinetička energija se pretvara u toplotnu i dalje emituje u okolinu. Da bi bar deo ove energije iskoristili koristimo inteligentni alternator da vratimo energiju u akumulator tokom kočenja motorom i tako uštedimo gorivo.

Eko režim (Biranje režima vožnje)

Jedan od režima koji nudi funkcija Driving Mode Selection system je Eco – režim koji štedi gorivo ali i životnu sredinu. Specijalna funkcija Eko moda je vožnja "bez gasa" kod vozila opremljenih DSG automatskim menjačem.

Preporuka stepena prenosa

Pravi izbor brzine može da uštedi gorivo i poveća komfor vožnje. Niža brzina motora znači i nižu potrošnju goriva. Preporuka stepena prenosa se prikazuje na ekranu instrument table. Simbol u gornjem desnu uglu ekrana potvrđuje ili preporučuje promenu brzine.