This page is a supplementary page of the opening page. Click the button to get back.
Svi podaci koji su Vam potrebni

KAMIQ TEHNIČKE SPECIFIKACIJE

Dimenzije vozila

 

Bezbednost

Funkcije bezbednosti

ŠKODA KAMIQ je oličenje bezbednosi bez kompromisa. Sledeće funkcije su dostupne kao standardna ili opciona oprema:
Isofix i Top tether su sistemi tačaka za fiksiranje dečiijeg sedipta. Isofix je takođe dostupan kao i za prednje suvozačevo sedište.
› Za razliku od tempomata, koji održava zadatu brzinu, Speedlimiter ne dozvoljava vozaču da pređe podešenu maskimalnu brzinu. 
ABS onemogućava blokadu točkova u trenucima naglog kočenja ili kočenja na klizavim površinama.
XDS+ pomaže vozaču u oštrim krivinama i čini da se vozilo ponaša neutralno. Elektronski simulra diferencijal da bi poboljšao vozne karakteristike u krivinama. Rezultat je da vozilo mnog bolje prijanja na put.
EDL pomaže u trenucima ubrzavanja i na uzbrdici ukliko je jedan od  pogonsih točkova na klizavoj podlozi.
MSR onemogućava blokadu tokova kada se koči motorom na klizavoj podlozi.
› Povećanjem kočione sile, kočioni asistent pomaže u trenucima naglog kočenja. Ovo rezultira mnogo kraćim kočionim tragom.
› ASR olakšava polazak i startovanje kada se točkovi našu na klizavoj podlozi.
Kontrola pritiska u gumama TPM+ sve vreme informiše vozača o pritisku u gumama.
› Opciona oprema Hill-Hold Control asistent pomaže prilikom polaženja na uzbrdici. Sistem se aktivira na uzbrdicama većim od pet stepeni i omogućava polaženje bez upotrebe ručne kočnice. Sistem sprečava da vozil krene unazad.
Trepćuće stop svetlo smanjuje rizik od udara odpozadi, pogotovu kada prilazite koloni koja stoji na auto putu ili naglo zakočite.

Rezervni točak

Starndardni komplet za reparaciju može opciono biti zaenjen sa:
Privremeni rezervni točak (6J × 16" ET 35, 195/60 R16 tyre) namanjen za veličina 16",17",18".
Točak u nužnim situacijama (3.5J × 18" ET 38, 125/70 R18 tyre) koji je namenjen za vozila sa muzičkim uređajem ŠKODA Sound System.

Zelene tehnologije

Start-Stop sistem

Ideja Start-Stop sistema je da ugasi motor kad god ne treba da radi, praktična funkcija u urbanoj sredini koja štedi okolinu ali i gorivo. Start-Stop sistem se automatki aktivirea a može se ručno deaktivirati bilo kada.

Iskorišćenje energije kočenja

Šta se dešava kada se energija obnavlja? Kinetička energija se transformiše u korisni elektricitet koji se skladišti u akumulatoru ili se koristi u električnim sistemima. Tokom kočenja motorom, alternator snabdeva strujom potrošače i puni akumulator. Ovo štedi gorivo koje bi bilo potrošeno za ove potrebe.

Eco Mode režim vožnje (Driving Mode Select)

Jedan od režima koje nudi Driving Mode Select sistem je Eco – režim za vozače kojima je životna sredina i ušteda goriva na prvom mestu. Specifična funkcija Eco režima je coasting mode namenjena za vozila sa automatskim DSG menjačem. Coasting mode se koristite kada vozite bez noge na papučici gasa.

Preporuka stepena prenosa

Ispravan izbor brzine štedi gorivo i povećava komfor u vožnji. Što je manja brzina motora to je manja potrošnja goriva a motor je tiši. Simbol u gornjem desnom uglu displeja obaveštava i preporučuje pravi stepen prenosa.