STRAST KOJA POKREĆE

ŠKODA je dugo vremena bila zaštitnik sporta, naročito hokeja, biciklizma i motosporta. Stvoreni smo na osnovi bicikle i od onda pomažemo ne samo najveće profesionalne trke kao što je Tour de France ili La Vuelta, već pomažemo i rekreativni sport.

Ubrzo od osnivanja bavimo se motorsportom a 2017. godine možemo se pohvaliti sa trećom titulom u World Rally Championship 2. Na kraju, možemo da izjavimo da je hokej stvarno naš sport jer držimo Ginisov rekord najdužeg sponzorstva nekog svetskog prvenstva u istoriji sporta.

ŠKODA Motorsport

ŠKODA je povezana sa motosportom od 1901. godine i dobijala je titule po celom svetu. 2017. godina je najuspešnija u istoriji dugoj 116 godina. ŠKODA timovi nisu osvojili samo FIA World Rally Championship WRC 2, već i 14 nacionalnih i reginalnih prvenstava. Više od 170 komada ŠKODA FABIA R5 je prodato importerima ŠKODA ali i privatnim timovima širom sveta.

Najnovije vesti

BICIKLIZAM

Prvo vozilo koje je sišlo sa proizvodne trake ŠKODA je zapravo - bicikl - i od tada smo zaljubljeni u biciklizam. Osim najvećih trka kao što su Tour de France, Vuelta España i nekoliko profesionalnih timova, podržavamo i amaterski biciklizam.

Naša strast ka biciklizmu vidi se na platformi We Love Cycling. Pogledajte online magazin koji donosi originalne priče, video klipove i izveštaje sa svih strana sveta.

Najnovije vesti

HOKEJ NA LEDU

ŠKODA sponzoriše IIHF Ice Hockey World Championship od 1992 i nagrađena je sa GUINNESS World Record nagradom za najduže glavno sponzorstvo svetskog šampionata u istoriji sporta. Svetsko prvenstvo u hokeju IIHF Ice Hockey World Championship je jedan od najvažnijih godišnjih zimskih sprtskih događaja. Prati ga više od 1,2 milijarde TV gledalaca u više od 160 zemalja sveta.