ŠKODA SCALA

ŠKODA SCALA: Početak proizvodnje

ŠKODA SCALA: Početak proizvodnje

7. 2. 2019

Prvi model Škoda SCALA je sišao sa proizvodne linije u glavnoj fabrici Škoda Auto u Mlada Boleslav.

Sa početkom proizvodnje potpuno novog kompaktnog automobila, novo tehnološko poglavlje je počelo za ŠKODA brend. ŠKODA SCALA je prvi model brenda koji je zasnovan na MQB-A0 platformi Volkswagen grupe.

Bernhard Majer CEO direktor u ŠKODA AUTO, rekao je, "Mi počinjemo novo poglavlje u kompaktnom opsegu automobila Škoda sa novim modelom ŠKODA SCALA. To je potpuno novi model koji postavlja standarde u svom segmentu u pogledu tehnologije, bezbednosti i dizajna. . Mi smo uvereni da SCALA model ima najbolju šansu da redefiniše kompaktni segment za ŠKODA brend.

Majkl Oeljeklaus,iz odbora za proizvodnju i logistiku Škoda Auto, ističe: Početak proizvodnje potpuno novog modela ŠKODA SCALA je vrlo posebna prilika za celu kompaniju, posebno za naše radne snage. Novi model je dizajniran i razvijen u Mladoj Boleslav – gde je upravo proizveden prvi primerak ovog modela.

SCALA je prvi model brenda koji je zasnovan na MQB-A0 platformi Volksvagen grupe. Ovo omogućava korišćenje inovativnih sistema pomoći iz više segmenata i pruža još veću sigurnost i komfor u kompaktnom segmentu automobila. ŠKODA nudi mnogo sistema asistencije (Side assist),Adaptivni Tempomat (ACC)koji se može koristiti pri brzini do 210 km/h Park Assist, Front assist sa City emergancy ,sistem za zadržavanje vozila u voznoj traci ,Crew Protect Assist(koji automatski zatvara prozore i zateže pojaseve na sedištima vozača i suvozača). -LED farovi i zadnja svetla su takođe dostupni u standardnoj opremi.

Kupci trenutno mogu da biraju između četiri varijante motora: tri benzinska motora i sa TDI motorom. peta varijanta, CNG verzija sa pogonom na prirodni gas, uslediće kasnije ove godine. Opseg snage od 66 KW (90 KS) do 110 KW (150 KS). Svi oni dolaze sa turbo punjenjem, kao i direktnim ubrizgavanjem i ispunjavaju Euro standard emisije 6D-temp. Oni su opremljeni stop / start kočionim sistemom energije tehnologijom za oporavak motora. Nova SCALA je takođe prvi ŠKODA proizvodni model u Evropi koji nosi naziv brenda ispisan slovima na zadnjem delu automobila umesto ŠKODA loga.

Najnovije vijesti

Sve vijesti