ŠKODA KAMIQ

Novi SUV model brenda ŠKODA zvaće se KAMIQ

Novi SUV model brenda ŠKODA zvaće se KAMIQ

24. 1. 2019

Svetska premijera novog modela ŠKODA KAMIQ zakazana je za mart ove godine i odigraće se na Sajmu automobila u Ženevi

Novi ŠKODA SUV se zove KAMIQ. Crossover je treći SUV na evropskom tržištu i predstavlja iskorak češkog proizvođača kada je u pitanju SUV kampanja. Reč KAMIQ dolazi iz jezika Inuita, naroda koji naseljava severnu Kanadu i Grenland. Opisuje nešto što se savršeno uklapa, kao druga koža, i odgovara svakoj situaciji. Dovoljan razlog da se crossover modelu namenjenom evropskom tržištu da isto ime koje je već predstavljeno u Kini.

ŠKODA KAMIQ je urbani crossover model koji se savršeno uklapa u ulogu pratioca u svakodnevnim aktivnostima, kako u gradu, tako i van njega. Naziv ŠKODA KAMIQ je već predstavljen kao naziv modela za Kinesko tržište i savršeno odgovara novom crossover modelu. Istovremeno, uklapa se u nomenklaturu koja povezuje sve modele iz SUV porodice – nazivi svih ŠKODA SUV modela počinju slovom K i završavaju se slovom Q.

Sa novim modelom ŠKODA KAMIQ, češki proizvođač automobila preduzima sledeći korak u SUV kampanji i širi ponudu sa kompaktnim i automobilom namenjenim za svakodnevne aktivnosti. ŠKODA KAMIQ kombinuje agilnost i upravljanje karakteristično za kompaktni automobil sa tradicionalnim prednostima SUV modela – viša pozicija sedenja, bolja preglednost, lakši ulazak i izlazak iz automobila, i viši klirens. Zasnovan na modularnoj transverzalnoj matrici, ŠKODA model nudi nove sisteme asistencije i diči se mnoštvom „Simply Clever“ rešenja koja krase modele brenda, baš kao i prostranost.

Svetska prenijera novog modela ŠKODA KAMIQ će se odigrati na sajmu automobila u Ženevi, koji se održava, neposredno pre Međunarosnog sajma u Beogradu, od 5. do 17. marta 2019.

Beograd, 24.01.2019.

Najnovije vijesti

Sve vijesti